Onderwijsaanbod

Klassen van basisscholen en middelbare scholen zijn van harte welkom om kennis te maken met de Domkerk. Je kunt een rondleiding boeken of kiezen voor een van de onderwijsprogramma’s. De onderwijsprogramma’s kun je minimaal  twee weken van tevoren aanvragen:

E-mail: rondleidingen@domkerk.nl 

 

Noem je mij Dom?

Dit onderwijsprogramma is speciaal voor basisschoolleerlingen van de groepen 5 t/m 7, maar is ook nog geschikt voor groep 8. De kinderen bezoeken de Domkerk en de Domtoren. ‘Noem je mij Dom?‘ maakt deel uit van Cultuur & School, het cultuureducatieprogramma voor Utrechtse basisscholen. Dit programma boek je bij de Domtoren.

 

Brugklasproject Middeleeuwen

Dit project sluit aan bij de lesstof voor brugklassen over de middeleeuwen in Nederland. Vanwege de unieke, zichtbare sporen in de Domkerk leren de scholieren ook iets over de ‘Opstand’. 

Het project bestaat uit een lesbrief en een excursie naar de Domkerk. Met behulp van de lesbrief bereiden de leerlingen zich voor op het bezoek. Ze maken opdrachten over het boek De val van de Vredeborch van Thea Beckman en over de bouw van een kathedraal. 

Je kunt de onderdelen van de lesbrief gratis downloaden:

  1. Cover
  2. Inhoudsopgave en docentenhandleiding
  3. De val van de Vredenborch
  4. De kathedraal
  5. Opdrachten
  6. Antwoorden


Print voorafgaand aan het bezoek aan de Domkerk voor iedere leerling een exemplaar van de opdrachten uit. 

Kosten: € 2,50 per leerling.