Kerk

De Domkerk huren betekent een unieke locatie voor een evenement. De kerk staat op historische grond: de Romeinen bouwden hier een legerkamp, in de middeleeuwen was de Domkerk een bedevaartsplaats, er liggen Duitse keizers begraven, en in 1579 werd in de kapittelzaal de Unie van Utrecht ondertekend. Al in de vroege middeleeuwen werd de Domkerk gewijd aan Sint Maarten, die ook patroonheilige van de stad Utrecht werd. 

De kerk is het restant van een gotische kathedraal die in de middeleeuwen twee keer zo groot was. In 1674 werden het koor en de toren van elkaar gescheiden toen een grote storm het schip van de kerk wegblies. 

Tot de Reformatie was de Dom een kanunnikenkerk en de hoofdkerk van het bisdom Utrecht. Dit gebied omvatte destijds bijna het hele huidige Nederland. De gezichtsbepalende kerk van de stad Utrecht is nu in gebruik bij de gemeente van het Citypastoraat Domkerk. 

Capaciteit: 625 personen

Geschikt voor: bijvoorbeeld een bruiloft (ook burgerlijk huwelijk), afscheid, congres, symposium, lezing, voordracht, (orgel)concert, receptie, diner. In de nevenruimtes kunnen parallel workshops of presentaties gehouden worden.

Omdat elk evenement maatwerk is, wordt het tarief op aanvraag vastgesteld.

Contact

Neem contact op voor meer informatie.

06 – 23 32 35 17

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.