Tim ‘S Jongers – Armoede uitgelegd aan mensen met geld

22,00

Tags: arm en rijk, levenskunst

In een land geregeerd door welvarende, hoger opgeleide mensen wordt op een beperkte en soms zelfs schadelijke manier naar armoede gekeken.

 

In een land geregeerd door welvarende, hoger opgeleide mensen wordt op een beperkte en soms zelfs schadelijke manier naar armoede gekeken.

 

Gerelateerde producten

Leven in de Rouwerij – Marieke Foppen e.a.

Een open en eerlijk uit het leven gegrepen verslag over rouw na zelfdoding, met ervaringsverhalen en bijdragen van experts. Dit boek biedt herkenning, hoop en een glimlach voor iedereen die rouwt, mist en verder moet.  
22,99

Zonder kompas geen koers – Jaap Smit

Op anekdotische wijze beschrijft Jaap Smit zijn ervaringen uit een zeer veelzijdige loopbaan, en deelt zijn analyses en beschouwingen over de samenleving van vandaag, de politiek, het openbaar bestuur en de behoefte aan verhalen, verbeeldingen en visie.
24,99

Een gebroken wereld heel maken – Jonathan Sacks

Verantwoordelijk leven in tijden van crisis: Sacks ziet het als een kerntaak van de godsdienst om in geloof de vrijheid te gebruiken verantwoordelijkheid te aanvaarden voor onze medemens en de samenleving als geheel, om partners te zijn in Gods scheppingswerk.  
29,99

Hoop. Geloven in de toekomst – Jeanneke Scholtens & Tim Vreugdenhil

Een handzaam boek over hoop voor kerk en samenleving en over geloven in de toekomst door de dominee die trends spot en de toekomstonderzoeker die zin geeft.
14,99

Tim ‘S Jongers – Armoede uitgelegd aan mensen met geld

In een land geregeerd door welvarende, hoger opgeleide mensen wordt op een beperkte en soms zelfs schadelijke manier naar armoede gekeken.  
22,00

Domkerk MOK 2024

Nieuw: een echte DOMKERK-MOK met tekeningen van Ellen de Bruijn. Exclusief te koop in de DomShop, de winkel ín de Domkerk. De DOMKERK-MOK zal i.v.m. kans op beschadiging niet per post worden verzonden. De foto's zijn gemaakt door https://www.coenkoppen.nl/
12,95

Kerk, kolonialisme en slavernij – Bente de Leede, Martijn Stoutjesdijk

Verhalen van een vervlochten geschiedenis, die tonen hoezeer kerk en kolonialisme tegenover elkaar staan én door elkaar heen lopen.
18,99

Slavernij en de stad Utrecht – Nancy Jouwe, Matthijs Kuipers en Remco Raben (red.)

In korte essays laten de schrijvers vanuit steeds een ander perspectief hun licht schijnen op de Utrechtse betrokkenheid bij het mondiale slavernijverleden.
24,99

Wie zeggen de mensen dat Ik ben? – W.J. Otten en P. van Dongen

In 33 essays en met evenzovele iconische beelden worden uiteenlopende antwoorden gegeven op de vraag die Jezus ooit aan zijn leerlingen stelde.  
27,99

Licht dat leven doet – Andre F. Troost, Henk Helmantel

'Licht dat leven doet' bevat 40 schilderijen en liederen van twee christelijke kunstenaars. Een prachtig geschenk dat de schoonheid van geloof en schepping in woord en beeld laat zien.  
23,00

Rowan Williams – God met ons

God met ons: de betekenis van het kruis en de opstanding - toen en nu.  
16,99

Leonard Ornstein – Wie over vrede spreekt, heeft moed

In 'Wie over vrede spreekt, heeft moed' zijn achttien essays en beschouwingen gebundeld van vooral, maar niet uitsluitend, Joodse schrijvers. Sommigen schrijven over Israël en de legitimatie van de oorlog, anderen over het lot van de Palestijnen, weer anderen over antisemitisme.
9,99

Ria Paroubek & Carine van Rhijn (red.) – De inventieve middeleeuwen

De middeleeuwen, en al helemaal niet de periode voor het jaar 1000, staan niet bepaald bekend als een tijd van grote kennis en kunde. Maar is dat wel terecht?
25,00

Stefan Paas – Vrede op aarde

In 'Vrede op aarde' onderzoekt theoloog en hoogleraar Stefan Paas hoe de christelijke boodschap van heil en redding voor de samenleving van nu relevant is.
29,90

Chris van Deventer en René de Kam – Sint-Maarten in Utrecht

Al aan het begin van de achtste eeuw wijdde de toenmalige zendeling Willibrord een kerkje op het huidige Domplein aan Sint-Maarten. Vanaf dat moment zou deze heilige uit Tours, die ooit voor de poort van Amiens zijn mantel doormidden had gesneden om de helft daarvan aan een bedelaar te kunnen geven, voor altijd met Utrecht verbonden blijven. Op veel plaatsen in Utrecht is de lange geschiedenis die Sint-Maarten en de stad hebben nog terug te zien. Zo verbeelden reliëfs in de pandhof van de Dom het leven van Sint-Maarten en staat er aan de Oudegracht een groot standbeeld van deze Utrechtse beschermheilige. Sint-Maarten in Utrecht. Sporen van een beschermheilige biedt een helder overzicht van de verbintenis tussen de schutspatroon en de stad. Het vertelt over de bruggen, pleinen, kerken, huizen en musea waar afbeeldingen of verhalen nog herinneren aan de man die zijn mantel deelde. Hierdoor vormt het boek ook een ideaal startpunt voor een eigen verkenning van Sint-Maartens sporen in de Domstad. Sint-Maarten in Utrecht. Sporen van een beschermheilige Chris van Deventer (†) en René de Kam 64 blz. 17 x 22,5 cm.
12,95

Musica pro Deo – 50 jaar Domcantorij

Musica pro Deo – 50 jaar Domcantorij – herinneringen en reflecties De jubileumuitgave Musica pro Deo – 50 Jaar Domcantorij is verschenen. Leden, oud-leden, kerkmusici en theologen halen herinneringen op , of reflecteren op 50 jaar Domcantorij. De bijdragen werden geschreven door Marcel Barnard, Mieke Breij, Ries den Dekker, Antje Dijkstra, Jaap van Doorne, Kees Grashoff, Remco de Graas, Jan Hage, Helma Hartman, Erik Heijerman, Jan Jansen, Netty de Jong-Dorland, Reinoud Egberts, Kees van Eersel, Marina en Sietze Kaldeway, Hans Kronenburg, Bas Kuijlenburg, Rom Molemaker, Pieter Oussoren, Catrien Posthumus Meyjes, Hans Peterse, Willem Roskam, Gijs van Schoonhoven, Nico Sjoer, Anke Stavenga, Hans Uytenbogaardt, Sytze de Vries, Christiaan Winter en Bert Wisgerhof. 121 pagina’s Uitgave: Werkgroep Zaterdagmiddagmuziek Domkerk
20,00