Kerk, kolonialisme en slavernij – Bente de Leede, Martijn Stoutjesdijk

18,99

Tags: Geschiedenis

Verhalen van een vervlochten geschiedenis, die tonen hoezeer kerk en kolonialisme tegenover elkaar staan én door elkaar heen lopen.

Verhalen van een vervlochten geschiedenis, die tonen hoezeer kerk en kolonialisme tegenover elkaar staan én door elkaar heen lopen.

Gerelateerde producten

Kerk, kolonialisme en slavernij – Bente de Leede, Martijn Stoutjesdijk

Verhalen van een vervlochten geschiedenis, die tonen hoezeer kerk en kolonialisme tegenover elkaar staan én door elkaar heen lopen.
18,99

Slavernij en de stad Utrecht – Nancy Jouwe, Matthijs Kuipers en Remco Raben (red.)

In korte essays laten de schrijvers vanuit steeds een ander perspectief hun licht schijnen op de Utrechtse betrokkenheid bij het mondiale slavernijverleden.
24,99
Aanbieding

Speciale aanbieding – De Utrechtse Domtoren + De Dom pakt uit!

Speciale aanbieding: De Utrechtse Domtoren + gratis magazine over de restauratie tot 14 september 2024 beschikbaar voor € 34,95 i.p.v. € 49,95 Geert Grote schreef al in de veertiende eeuw: de Domtoren is de trots van de stad!  
34,95

De Canon van het Nederlandse protestantisme – Marusja Aangeenbrug (red.)

In 7 x 7 hoofdstukken worden 49 belangrijke momenten in de geschiedenis, gewoontes, opvattingen, personen en voorwerpen beschreven.
20,00

Hannah Arendt – De vrijheid om vrij te zijn

Arendts essay is een voortdurende oproep om ook nu na te denken over vrijheid, en over de gevaren die de vrijheid bedreigen.
10,00

Wie zeggen de mensen dat Ik ben? – W.J. Otten en P. van Dongen

In 33 essays en met evenzovele iconische beelden worden uiteenlopende antwoorden gegeven op de vraag die Jezus ooit aan zijn leerlingen stelde.  
27,99

Licht dat leven doet – Andre F. Troost, Henk Helmantel

'Licht dat leven doet' bevat 40 schilderijen en liederen van twee christelijke kunstenaars. Een prachtig geschenk dat de schoonheid van geloof en schepping in woord en beeld laat zien.  
23,00

Rowan Williams – God met ons

God met ons: de betekenis van het kruis en de opstanding - toen en nu.  
16,99

Leonard Ornstein – Wie over vrede spreekt, heeft moed

In 'Wie over vrede spreekt, heeft moed' zijn achttien essays en beschouwingen gebundeld van vooral, maar niet uitsluitend, Joodse schrijvers. Sommigen schrijven over Israël en de legitimatie van de oorlog, anderen over het lot van de Palestijnen, weer anderen over antisemitisme.
9,99

Ria Paroubek & Carine van Rhijn (red.) – De inventieve middeleeuwen

De middeleeuwen, en al helemaal niet de periode voor het jaar 1000, staan niet bepaald bekend als een tijd van grote kennis en kunde. Maar is dat wel terecht?
25,00

Stefan Paas – Vrede op aarde

In 'Vrede op aarde' onderzoekt theoloog en hoogleraar Stefan Paas hoe de christelijke boodschap van heil en redding voor de samenleving van nu relevant is.
29,90

Ann Heberlein – Hannah Arendt; Over liefde en kwaad – De biografie

In deze biografie verweeft auteur Ann Heberlein het bewogen leven van Hannah Arendt met haar gedachtegoed, dat ook nu, een halve eeuw na haar dood, nog altijd angstaanjagend relevant is in een wereld die steeds verder verdeeld raakt. Ann Heberlein is schrijver en doctor in theologie en ethiek. Ze heeft meerdere boeken op haar naam over onderwerpen als morele verantwoordelijkheid, kwaad en goedheid.
29,99

David Van Reybrouck en Thomas d’Ansembourg – Vrede kun je leren

De auteurs van 'Vrede kun je leren' denken dat de opvoeding tot vrede net zo vanzelfsprekend zou moeten zijn als gymnastiek en lichamelijke opvoeding. Recente wetenschappelijke inzichten bewijzen dat technieken als mindfulness, geweldloze communicatie en compassie werkelijk leiden tot een beter zelfbeeld, betere leerprestaties en wederzijds begrip. Ze verhogen de mentale hygiëne, zowel van mens als maatschappij.
16,99

Tish Warren – Liturgie van het alledaagse

Heilige gebruiken in het alledaagse leven: Op momenten die we over het hoofd zien en in dagelijkse routines kunnen we ons bewust worden van Gods aanwezigheid. Hoe omarm je het heilige in het gewone en het gewone in het heilige?
19,95

Chris van Deventer en René de Kam – Sint-Maarten in Utrecht

Al aan het begin van de achtste eeuw wijdde de toenmalige zendeling Willibrord een kerkje op het huidige Domplein aan Sint-Maarten. Vanaf dat moment zou deze heilige uit Tours, die ooit voor de poort van Amiens zijn mantel doormidden had gesneden om de helft daarvan aan een bedelaar te kunnen geven, voor altijd met Utrecht verbonden blijven. Op veel plaatsen in Utrecht is de lange geschiedenis die Sint-Maarten en de stad hebben nog terug te zien. Zo verbeelden reliëfs in de pandhof van de Dom het leven van Sint-Maarten en staat er aan de Oudegracht een groot standbeeld van deze Utrechtse beschermheilige. Sint-Maarten in Utrecht. Sporen van een beschermheilige biedt een helder overzicht van de verbintenis tussen de schutspatroon en de stad. Het vertelt over de bruggen, pleinen, kerken, huizen en musea waar afbeeldingen of verhalen nog herinneren aan de man die zijn mantel deelde. Hierdoor vormt het boek ook een ideaal startpunt voor een eigen verkenning van Sint-Maartens sporen in de Domstad. Sint-Maarten in Utrecht. Sporen van een beschermheilige Chris van Deventer (†) en René de Kam 64 blz. 17 x 22,5 cm.
12,95

Musica pro Deo – 50 jaar Domcantorij

Musica pro Deo – 50 jaar Domcantorij – herinneringen en reflecties De jubileumuitgave Musica pro Deo – 50 Jaar Domcantorij is verschenen. Leden, oud-leden, kerkmusici en theologen halen herinneringen op , of reflecteren op 50 jaar Domcantorij. De bijdragen werden geschreven door Marcel Barnard, Mieke Breij, Ries den Dekker, Antje Dijkstra, Jaap van Doorne, Kees Grashoff, Remco de Graas, Jan Hage, Helma Hartman, Erik Heijerman, Jan Jansen, Netty de Jong-Dorland, Reinoud Egberts, Kees van Eersel, Marina en Sietze Kaldeway, Hans Kronenburg, Bas Kuijlenburg, Rom Molemaker, Pieter Oussoren, Catrien Posthumus Meyjes, Hans Peterse, Willem Roskam, Gijs van Schoonhoven, Nico Sjoer, Anke Stavenga, Hans Uytenbogaardt, Sytze de Vries, Christiaan Winter en Bert Wisgerhof. 121 pagina’s Uitgave: Werkgroep Zaterdagmiddagmuziek Domkerk
20,00