Thea Beckman – Stad in de Storm

17,99

1672. Utrecht is bezet door de Fransen en de stadsbewoners beleven spannende tijden. Hans werkt in de drukkerij van zijn vader op de Oudegracht. Om het moreel van de bevolking hoog te houden drukken ze ‘s nachts in het geheim pamfletten met nieuws dat de belegerde stad in is gesmokkeld. En nieuws is er! De Hollandse waterlinie wordt voortdurend bestookt, de Engelsen worden voor Kijkduin door Michiel de Ruyter verslagen en ondertussen worden de gebroeders De Witt door het gepeupel vermoord, tot afgrijzen van vriend en vijand. Als de Fransen eindelijk wegtrekken, krijgt Utrecht een klap die misschien nog wel zwaarder is dan alle vorige….