Appeltaartconcerten Domkerk

Ook in 2023 zullen er weer Appeltaartconcerten plaats vinden in de Domkerk. Deze concerten zijn een samenwerking tussen de Vrienden van de Domkerk en de Stichting Appeltaartconcerten. Vrienden van de Domkerk zijn daarom hartelijk welkom. De concerten in de Domkerk staan gepland op de volgende data:

 

woensdag 12 april 2023 10.30 – 12.00 uur Pommes de France/Franse appeltjes

Solofluitist Hanspeter Spannring en een 8-koppig Crumble Consort spelen een Frans programma vol met heimwee, melancholie en levensvreugde. U hoort muziek van Maurice Ravel, Claude Vivier, Claude Debussy en George Bizet.

 

vrijdag 12 mei 2023 10.30 – 12.00 uur – De vier jaargetijden van Antonio Vivaldi

De vier virtuoze violisten Saskia Viersen, Runa ‘t Hart, Charlotte Basalo Vázquez en Marieke Kosters (zie foto) spelen elk een jaargetijde met het Crumble Consort. Vóór de jaargetijden hoort u nog een ander meesterwerkje. Dat is nog geheim.

 

vrijdag 23 juni 2023 10.30 – 12.00 uur – Rondje Romantiek

Tijdens dit Appeltaartconcert speelt Appeltaartmusicus Richard Wolfe de Romance van Bruch voor altviool en strijkers. En verder hebben we op ons verlanglijstje muziek van Walker, Copland en Glass.

 

Praktische informatie

Na afloop is er….appeltaart. De toegang bedraagt 4 euro (incl. appeltaart). Op vertoon van de U-pas bedraagt de toegang 2 euro. Online reserveren wordt aangeraden. Hier kunt u online kaarten aanschaffen. Ga naar de datum van uw keuze en plaats uw bestelling. Resterende kaartjes zijn voor aanvang van het concert aan de deur verkrijgbaar, maar op = op. Een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten (bij de uitgang) wordt op prijs gesteld.

 

De Stichting Appeltaartconcerten en de Vrienden van de Domkerk

De Appeltaartconcerten in de Domkerk zijn een samenwerking tussen de Vrienden van de Domkerk en de Stichting Appeltaartconcerten. De stichting organiseert klassieke concerten met professionele musici in bijvoorbeeld buurthuizen, verpleeghuizen, tbs-inrichtingen. De concerten worden mogelijk gemaakt door het Richard Hoogland Fonds, de EB foundation, de Vrienden van Stichting Appeltaartconcerten en de Vrienden van de Domkerk.