Nacht van de Utrechtse geschiedenis op zaterdag 8 oktober

De Domkerk is één van de erfgoedpartners die meedoet aan de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis op 8 oktober, en wel op twee manieren: als onderdeel van de Stadstour, maar ook als locatie waar elke deelnemer aan de ‘Nacht’ zelf even kan binnenlopen. Deze avond is de kerk (vrijwel) donker. Neem een zaklamp mee en ontdek wat overdag verborgen blijft. Of strijk even neer in het DomCafé voor een drankje, voordat je weer verder trekt in de Nacht.

Op zaterdag 8 oktober vindt de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis plaats: een boordevol avond- en nachtprogramma met (flits)lezingen, exposities, stadstours en een pubquiz. Nieuw dit jaar is dat tijdens de ‘Nacht’ enkele locaties open zijn om gewoon even binnen te kunnen lopen. Daar is de Domkerk er één van, al is het hier niet echt ‘gewoon’: de Domkerk is deze avond donker, op een enkele kaars na. Neem dus een zaklamp mee en speur zelf rond. Rondleiders zijn aanwezig om je mee te nemen in de verhalen over rampen en over de wijze waarop de Domkerk het gezicht van Utrecht heeft bepaald.

Het DomCafé gaat open. Op deze bijzondere plek, met zicht op de Pandhof (oude binnentuin), kun je even bijkomen met een drankje.

N.B. Deze activiteit is alleen toegankelijk voor deelnemers aan de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis.

Onderdeel van de Stadstour 

Daarnaast is de Domkerk onderdeel van de wandeling o.l.v. gildegidsen. Elke groep komt ook door de Domkerk, voor een korte zaklamptour over het thema van de Nacht (Gezichten van Utrecht). Hierbij ligt het accent op het Rampjaar 1672.

Kaartverkoop
Kaarten zijn in de loop van september te bestellen via de website van de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis (en dus niet via de Domkerk).

Datum: 8 – okt 2022
Tijdstip: 20:00 — 23:00
Locatie: Achter de Dom 1,3512 JN Utrecht
Kosten: zie https://www.nachtvandeutrechtsegeschiedenis.nl/
Tickets: https://www.nachtvandeutrechtsegeschiedenis.nl/
Meer info: https://www.nachtvandeutrechtsegeschiedenis.nl/
Contact: nacht@oud-utrecht.nl