Domkerk zoekt twee coördinatoren (vrijwilligersfuncties)

Coördinator Domshop

De Domkerk is een iconisch kerkgebouw in Utrecht waarin een actieve kerkgemeenschap huist. In het hart van de stad Utrecht heeft de Domkerk een veelzijdige functie. Er zijn ongeveer driehonderd vrijwilligers actief. Vijftien daarvan werken in de Domshop. Daar vind je een breed aanbod van boeken over geloof, kerk en cultuur maar ook prachtige kaarten, iconen en andere prachtige voorwerpen om cadeau te geven. De winkel is zeven dagen per week open voor bezoekers en ook on-line wordt er besteld.

Per jaar worden ongeveer 350.000 bezoekers in de Domkerk welkom geheten. Ze komen niet alleen voor de Domshop, maar ook voor het Domcafé of voor een Rondleiding. Dat zijn met de Ontvangst, Kosterij en het Secretariaat de andere afdelingen waar vrijwilligers werken.

Door het afscheid van de huidige coördinator zoeken we iemand die dit stokje wil en kan overnemen. We denken dat de functie na een inwerkperiode twee en een halve dag per week. Zie de link van de Domshop.

Wie zoeken wij?

• Je bent bepalend voor het aanbod van de DomShop en weet dit met de leveranciers goed teplannen en te vernieuwen;
  • Je brengt enige handigheid mee met financiële administratie/rapportages en verantwoorde inkoopkeuzes die het rendement van de DomShop positief beïnvloeden;
  • Je hebt ondernemingsgeest, communiceert makkelijk en weet het team te inspireren;
  • Je neemt deel in het overleg over het reilen en zeilen van de DomShop binnen het voltallige team van vrijwilligers die in de eerder genoemde afdelingen werken. We noemen dit geheel de ‘Open-Dom;
  • Je hebt affiniteit met religie en religieus erfgoed en stemt van daaruit het aanbod in de DomShop af.

Wat krijg je ervoor terug?

• Regelmatig zijn er activiteiten voor vrijwilligers in de Domkerk, gericht op cultuur en ontmoeting;
  • Je zult in het werk in de DomShop veel ontmoetingen aangaan met bijzondere mensen die de DomShop bewust of onbewust binnenlopen;
  • Je werkt in een inspirerende en oude omgeving, te midden van mooie producten en draagt zo bij aan het behoud en de openstelling van het historisch hart van Utrecht.

Belangstelling?
Je kunt reageren op deze vacature via communicatie@domkerk.nl met een brief en CV of telefonisch met Bram Schriever, 06 – 5143 5817.

Coördinator Educatieve Dienst

Dagelijks zijn in de Domkerk rondleiders aanwezig om de vele bezoekers, uit de hele wereld, meer te laten zien en beleven in dit eeuwenoude gebouw. We organiseren speciale rondleidingen en dragen bij aan activiteiten in de stad, zoals Kerken Kijken Utrecht of de Maand van de Geschiedenis. Op dit moment zijn er ruim 40 rondleiders, waarvan een aantal de coördinator ondersteunen bij organisatorische taken. Stuk voor stuk bevlogen mensen met hart voor het gebouw en haar bezoekers. Door het afscheid van de huidige coördinator zoeken we iemand die dit stokje wil en kan overnemen. We denken dat de functie na een inwerkperiode een inzet van 8 à 12 uur per week vraagt. Het werk varieert per periode van het jaar.

Wie zoeken wij?

• Je bepaalt met betrokkenen de vormen van publieksbegeleiding van individuele bezoekers en groepen in de Domkerk en draagt zo bij aan de uitvoering van het beleidskader van de Domkerk;
  • Je communiceert makkelijk, zorgt voor een goede onderlinge afstemming en weet het team te inspireren;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met rondleiden of andere vormen van publieksbegeleiding;
  • Je neemt deel in het overleg over het reilen en zeilen van de Educatieve Dienst binnen het voltallige team van vrijwilligers die in de eerder genoemde afdelingen werken. We noemen dit geheel de ‘Open-Dom’;
  • Je hebt affiniteit met religie, (religieus) erfgoed en de rijke religieuze traditie van de Domkerk.

Wat krijg je ervoor terug ?

• Je draagt direct bij aan de beleving van bezoekers aan Utrecht, en aan de Domkerk in het bijzonder;
  • Je werkt in een inspirerende en historische omgeving met een bijzonder enthousiast team van mensen en draagt zo bij aan het behoud en de openstelling van de Domkerk als hart van Utrecht;
  • Je werkt samen met culturele organisaties binnen en buiten Utrecht.

Belangstelling?