50 jaar Domcantorij!

Dit jaar vieren we het 50-jarig bestaan van de Domcantorij (1971-2021). Dit vieren we uitgebreid met o.a. extra feestelijke concerten met opdrachtcomposities, de uitgave van een jubileumboek en een symposium. We hopen je te mogen verwelkomen bij deze activiteiten.

Jubileumconcerten

We trappen de jubileumconcerten af op 17 september met een openingsconcert waarbij de huidige Domcantorij wordt versterkt door ruim 40 oud-leden en een blazerskwartet. Tijdens dit concert zal ook het jubileumboek gepresenteerd worden en zal er na afloop de gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Kijk voor een overzicht van alle concerten in de concertagenda.

Symposium: de toekomst van de kerkmuziek in een seculiere context

Op zondagmiddag 9 oktober, om 14.00 uur, bent u van harte welkom bij het symposium over de toekomst van de kerkmuziek in een seculiere context. Hoe moeten we tegen de toekomst van de kerkmuziek aankijken? En vooral: welke wegen zouden kerkmusici kunnen c.q. moeten inslaan om vorm te geven aan een kerkmuzikale toekomst, en de band met het kerkvolk niet te verliezen? Voor dit symposium is een drietal kerkmusici uitgenodigd om op deze vraag een antwoord te geven. Elk zullen zij stellingen aandragen en toelichten, en daarmee hun kijk op de toekomst van de kerkmuziek samenvatten.

13.45 uur: Inloop bezoekers
14.00 uur: Welkom en inleiding door Erik Heijerman
14.15 uur: Bijdrage van Dirk Zwart
14.45 uur: Bijdrage van Willeke Smits
15.15 uur: Bijdrage van Willem Blonk
15.45 uur: Pauze
16.15 uur: Reactie van Remco de Graas
16.30 uur: Discussie met publiek
17.00 uur: Einde

Kosten voor deelname: 7,50 euro, inclusief koffie en thee
Aanmelding vóór 1 oktober via 50jaardomcantorij@gmail.com

Jubileumboek: Musica pro Deo – 50 jaar Domcantorij

De werkgroep Zaterdagmiddagmuziek heeft hard gewerkt aan een prachtig boek vol herinneringen en reflecties van (oud-)leden, kerkmusici, theologen en meer. Dit boek zal worden gepresenteerd tijdens het openingsconcert van het jubileum op 17 september 2022. Direct na het concert is er de mogelijkheid het boek aan te schaffen. Daarna zal het te koop zijn in de Domshop.