Wie zeggen de mensen dat Ik ben?

27/05/2024 20:00 – 21:30
Christus in kunst en cultuur n.a.v. boek Willem Jan Otten.
27/05/2024 20:00 - 21:30

Dichter en essayist Willem Jan Otten schreef een mooi nieuw boek over Christus in onze kunst en cultuur. In 33 essays laat hij zich inspireren door een Christus die wel dood gewaand werd, maar steeds opnieuw zichtbaar wordt in in films, romans, muziek. In de gestalte van een tuinman, van een pasgeborene, in Harry Potters leraar Dumbledore en in een melodielijn van Olivier Messiaen.

‘Wie zeggen de mensen dat Ik ben?’ is een prachtig dichterlijk en essayistisch geloofsboek. De schrijver onthult en doordenkt de uiteenlopende antwoorden van kunstenaars op deze vraag, die Jezus zijn leerlingen ooit stelde. In evenzovele beelden zoekt kunstenaar Paul van Dongen naar zijn antwoord op die vraag. Van Dongens iconische beelden vormen samen met de dichterlijk-denkende essays van Otten een dubbelkunstwerk dat poogt hart, hoofd en ziel te raken.

Op maandagavond 27 mei, als met Trinitatis (26 mei) alle grote feesten van de kerk besloten zijn, gaan we over dit dubbele kunstwerk in gesprek. Wil je hier ook aan meedoen en je laten inspireren door Otten en Van Dongen? Dan is het de moeite waard om tijdens de 40dagentijd en Paastijd het boek te lezen.

Als je mee doet aan deze boekbespreking, is het fijn als je je aanmeldt via ds. Willem Roskam. (predikant@domkerk.nl)  Het boek is uiteraard (en dit is van harte aanbevolen!) te koop via onze DomShop.