Verdiepingsavonden christelijke geloofsleer

08/02/2024 20:00 - 22:00

Verdiepingsavonden christelijke geloofsleer

In samenwerking met de Jacobikerk en de Nieuwe Kerk

Het leven als christen begint niet op papier maar in de praktijk van iedere dag. Tussen en met anderen krijgt ons geloof vorm en inhoud. We leren het christelijke geloof niet uit boeken maar anderen leven op een voor ons overtuigende en betrouwbare manier met God. Dat geloof zoekt wel altijd naar woorden, begrippen, taal en verbeelding om begrijpelijk te zijn, en misbegrip te vermijden. De christelijke geloofsleer is die voortdurende oefening in een ‘geloof dat begrip zoekt’. In deze verdiepingsavonden nemen we je mee in de hoofdlijnen en thema’s van de christelijke geloofsleer. Je bereidt de avonden voor met leesmateriaal dat we aanreiken en tijdens de avonden ga je met elkaar in gesprek. Deze avonden zijn voor iedereen die zich ‘altijd leerling’ weet in het christelijke geloof. Ik nodig je in het bijzonder ook uit als je overweegt om openbare geloofsbelijdenis te doen. Dan vormen deze avonden een deel van de belijdeniskring, die in het vroege voorjaar 2024 begint.

Data:              8/2, 7/3, 11/4

Leiding van de avonden mede door: ds. Wim Vermeulen (Jacobikerk) en ds. Dirk de Bree (Nieuwe Kerk). Meer informatie en opgave bij ds. Willem Roskam, predikant@domkerk.nl