Nacht van de Utrechtse geschiedenis

08/10/2022 20:00 – 23:00
08/10/2022 20:00 - 23:00

Donkere Domkerk tijdens de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis

De Domkerk is één van de erfgoedpartners die meedoet aan de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis op 8 oktober, en wel op twee manieren: als onderdeel van de stadstour én als locatie waar elke deelnemer aan de Nacht zelf even kan binnenlopen.

Nieuw dit jaar is dat tijdens de Nacht enkele locaties voor deelnemers open zijn om gewoon even binnen te kunnen lopen. Daar is de Domkerk er één van, al is het hier niet echt ‘gewoon’: de Domkerk is deze avond donker, op een enkele kaars na. Neem dus een zaklamp mee en speur zelf rond. Rondleiders zijn aanwezig om je mee te nemen in de verhalen over rampen en over de wijze waarop de Domkerk het gezicht van Utrecht heeft bepaald. En je kunt ook even neerstrijken in het DomCafé voor een drankje, met zicht op de Pandhof (oude binnentuin), voordat je weer verder trekt.
Daarnaast is de Domkerk onderdeel van de wandeling onder leiding van gidsen van Gilde Utrecht. Elke groep komt ook door de Domkerk voor een korte zaklamptour over het thema van de Nacht (De gezichten van Utrecht). In de Domkerk met een accent op het rampjaar 1672.

Wanneer: zaterdag 8 oktober, 20:00-23:00 uur. Kosten/tickets/meer info: W nachtvandeutrechtsegeschiedenis.nl/