Leerhuis Thora

24/10/2023 20:00 – 22:00
drie avonden over het eerste bijbelboek Genesis.
24/10/2023 20:00 - 22:00

Tijdens dit leerhuis willen we met elkaar luisteren en ons verdiepen in de Joodse bronnen van de bijbel. We starten met drie avonden over het eerste bijbelboek Genesis o.l.v. predikant ds. Bart Gijsbertsen (zie: www.bartgijsbertsen.com). In het boek Genesis gaat een filosofie schuil over de bedoeling van dit leven. Het eerste bijbelwoord, beresjit, stelt ons al voor de vraag of we moeten vertalen met in beginne of liever in beginsel of in principe. Want het draait in Genesis om principiële vragen die wij tot de dag van vandaag aan elkaar stellen. In een rabbijns commentaar wordt gesteld dat Genesis niet alleen gaat over hoe alles ooit begon, maar vooral ook over hier en nu en over de keuzes die wij zelf in ons leven hebben te maken. Leer de Bijbelse bronnen verder kennen en laat je inspireren voor je dagelijks leven.

Voor wie:        Belangstellenden binnen of buiten de Domkerk

Wanneer:       24 oktober, 7 november, 21 november 2023