Domkerk Utrecht zoekt vrijwilligers voor de zomer!

27/06/2023 15:30 – 17:00
Kom naar de informatiebijeenkomst op 27 juni
27/06/2023 15:30 - 17:00

De Domkerk in Utrecht zoekt vrijwilligers voor de zomermaanden. Als historisch en cultureel icoon van de stad is de Domkerk op zoek naar enthousiaste mensen die hun passie voor geschiedenis en erfgoed willen delen door actief betrokken te zijn bij de openstelling van de kerk. Heb je belangstelling en wil je meer weten? Kom naar de informatiebijeenkomst op 27 juni om 15.30 uur in de Domkerk in Utrecht.

De Domkerk is een plek vol historische betekenis en culturele waarde. Een plek waar bezoekers en gelovigen samenkomen om te genieten van de indrukwekkende geschiedenis, prachtige architectuur en boeiende verhalen die door de eeuwen heen zijn ontstaan. Als vrijwilliger van de Domkerk krijg je de kans om deze geschiedenis tot leven te brengen voor bezoekers van over de hele wereld.

Als vrijwilliger van de Domkerk zul je deel uitmaken van een hecht team en elk team heeft eigen taken en activiteiten. Zo is er onder andere het verwelkomen en informeren van bezoekers of het bemensen van DomCafé en DomShop. Of wil je juist achter de schermen helpen met de roostering en het organiseren van activiteiten? Je zult de kans krijgen om je kennis te vergroten of kennis in te brengen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en een belangrijke rol te spelen in het behoud en de openstelling van dit historische religieuze erfgoed.

Geïnteresseerde vrijwilligers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een informatiebijeenkomst op 27 juni 2023 van 15:30 tot 17:00 uur in de Domkerk. Tijdens deze sessie zul je meer te weten komen over de verschillende rollen en taken, wat je kan verwachten en hoe de werkplek eruitziet. Daarnaast krijg je de gelegenheid om andere vrijwilligers te ontmoeten en vragen te stellen. Vanwege vakanties van de huidige vrijwilligers is de Domkerk op zoek naar nieuwe mensen voor de zomermaanden. Maar ook na de zomermaanden ben je van harte welkom in het vrijwilligersteam.

Om deel te nemen aan de informatiebijeenkomst vragen we geïnteresseerden om zich vóór 26 juni 2023 aan te melden door een e-mail te sturen naar secretariaat@domkerk.nl of bel 030 – 231 04 03.

De Domkerk kijkt uit naar de komst van nieuwe vrijwilligers die een passie delen voor religie, erfgoed en gastvrijheid. Samen kunnen we de prachtige Domkerk blijven koesteren als een levendig en inspirerend centrum van cultuur en spiritualiteit.