Dialoog Symposium: Wie brengt mij Thuis?

15/09/2023 15:30 – 18:30
n.a.v. het gelijknamige boek van Jan Willem Kirpestein.
15/09/2023 15:30 - 18:30

Dialoog Symposium: Wie brengt mij Thuis?

Over macht en liefde.

Hoe verhouden macht en liefde zich spiritueel en maatschappelijk tot elkaar? Waar liefde woont kom ik thuis, maar gebeurt dat wel als liefde machteloos is?

Macht kan fascineren, van alles beloven, zelfs erotiseren, maar is dat liefde? Macht zonder liefde corrumpeert. Tijdens het symposium gaan we in dialoog over een andere manier van kijken, beleven en leren toepassen. Hoe wordt er gesproken in de Bijbel over de openbaring van Gods macht en Gods liefde? Liefde als persoon, macht en weg die echt Thuisbrengt.

Met wie:          Dialoogpanel o.l.v Marieke van Willigen (journalist) en alle aanwezigen.

Panelleden: Tabitha van Krimpen (voormalig jonge theoloog des vaderlands), Alain Verheij (schrijver, publicist en theoloog), Joost Röselaers (predikant Vrijburg Amsterdam en publicist), Willem Roskam (predikant Domkerk), Netty de Jong – Dorland (oud-predikant Domkerk), Wim Vermeulen (predikant Jacobikerk)

Wanneer:        Vrijdagmiddag 15 september van 15.30 -18.30 uur

Waar:              Domkerk Utrecht