Sint-Maarten, een levende legende (stripboek)

Categorie: Boeken, Utrecht
Tags: Sint-Maarten, Utrecht

In dit stripboek met drie verhalen vertellen drie Utrechtse striptekenaars (Niels Bongers, Joshua Peeters en Albo Helms), met ieder een compleet eigen stijl, over het leven,  de legende en het erfgoed van Sint Maarten.

Wie was deze Martinus van Tours eigenlijk? Striptekenaar Niels Bongers laat Martinus zelf aan het woord om zijn levensverhaal te vertellen. Joshua Peeters laat vervolgens zien welke legendes zich in de loop der tijd rond Martinus hebben gevormd. Heeft hij niet een dood kind tot leven gewekt en een melaatse genezen? En biedt zijn vingerkootje geen bovenmenselijke bescherming?
Ten slotte vertelt Albo Helms in het sluitstuk het verhaal van Sint Maarten in Utrecht; hoe is hij patroonheilige van de stad geworden en op welke plekken hebben zijn leven en legende sporen achtergelaten in het stadsbeeld? Eén ding is zeker: na het lezen van dit stripboek zal Utrecht nooit meer hetzelfde voor u zijn!