Tomas Halík – Omdat God ernaar verlangt mens te zijn

Categorie: Boeken, Kerst, Theologie
Tags: Domkerk, hoop, Kerst, kunst, organist Domkerk Utrecht, Thabitha van Krimpen, theologie, Tomas Halik

Omdat God ernaar verlangt mens te zijn van Tomáš Halík is een prachtig geschenkboek met overwegingen voor Kerst en oude meesterwerken.
De mens streeft naar vrijheid en macht en wil in het middelpunt van de belangstelling staan. In dit geschenkboek laat Tomáš Halík zien hoe God door zijn verlangen mens te worden, juist zwakte en kwetsbaarheid verheft tot ware kracht. Het kerstmysterie van de incarnatie wordt ook tastbaar in de schilderijen van oude meesters, die aanzetten tot meditatie. ‘Laten we God niet zoeken in de stormen van rampen, in de overstromingen van ongeluk waardoor onze zekerheden beginnen te wankelen. Laten we liever naar zijn stem luisteren in de zachte adem van menselijk mededogen, in de uitingen van solidariteit. In het heilige en onvoorwaardelijke van de liefde, daar ontdekken we God,’ aldus Halík.

Met een voorwoord van Tabitha van Krimpen, de Jonge Theoloog des Vaderlands 2021-2022