Hanna Rijken – De Choral Evensong in de praktijk

17,99

Tags: CD religieuze muziek, Choral Evensong, Hanna Rijken, kerkmuziek, liturgie, theologie

In ‘De Choral Evensong in de praktijk gaat’ theoloog en musicus Hanna Rijken in op de liturgische achtergronden van de Choral Evensong. Daarnaast schenkt ze aandacht aan de praktijk in Nederland: praktisch-theologische aspecten als lezingen, gebeden, rituelen en muziek. Er is in Nederland namelijk een groeiende belangstelling voor de Anglicaanse Choral Evensong. Op steeds meer plekken worden Choral Evensongs gehouden, waarin koren een complete Anglicaanse liturgie zingen. Schoonheid en heiligheid zijn belangrijk aspecten daarvan. Dit boek is onmisbaar voor theologen, zangers, dirigenten, organisten en iedereen die van Anglicaanse kathedrale muziek en liturgie houdt.