Arjan Plaisier en Ineke Cornet – Dichter bij God

Tags: handreiking, liturgie, theologie

De ondertitel is aanwijzingen voor een rijke liturgie.

Dit boek is een inspirerend handboek om de liturgie in de kerk nieuw leven in te blazen. Steeds meer protestanten zoeken inspiratie in de katholieke en anglicaanse kerk. De auteurs van Dichter bij God geloven in de spirituele kracht van de liturgie. Een liturgie die ons helpt in de ontmoeting van God met ons en van ons met God. Volgens de auteurs heeft het protestantisme een verschraling opgelopen door de nadruk op het oor (preken, catechese e.d.). Hierdoor is de aandacht voor onze zintuigen vergeten. Dit boek doet handreikingen om de kerkdiensten van een nieuwe rijkdom te voorzien.

Fragment:
“Meer dan ooit hebben we liturgie nodig. Leven zonder liturgie is in de chaos terechtkomen. Of in de banaliteit. Of in de stress. Of in de strik. Of in de arrogantie [….]  Zonder liturgie zijn we vatbaar voor de idee dat het alleen maar om het hier en nu gaat.”

240 p.

De ondertitel is aanwijzingen voor een rijke liturgie.

Fragment:

240 p.