Geboeid door de monumentale Domkerk?

Wil jij coördinator Educatieve Dienst worden in de Domkerk?

De Domkerk is een iconisch kerkgebouw in Utrecht waarin een actieve kerkgemeenschap huist. In het hart van de stad Utrecht heeft de Domkerk een veelzijdige functie. Er zijn ongeveer driehonderd vrijwilligers actief. Dagelijks zijn in de Domkerk rondleiders aanwezig om de vele bezoekers uit de hele wereld meer te laten zien en beleven in dit eeuwenoude gebouw. We organiseren speciale rondleidingen, waaronder ‘bovenrondleidingen’ naar de gewelven en daken. We dragen ook bij aan activiteiten in de stad zoals Kerken Kijken Utrecht of de Maand van de Geschiedenis.

Op dit moment zijn er ruim 40 rondleiders stuk voor stuk bevlogen mensen met hart voor het gebouw en haar bezoekers. Enkele rondleiders ondersteunen de coördinator bij organisatorische taken, zoals het maken van de roosters, het organiseren van bijzondere rondleidingen, coördineren van de bovenrondleidingen en het werk voor onderwijsgroepen. De taak van de coördinator is het scheppen van voorwaarden waaronder dit allemaal kan plaatsvinden. Daarbij kan hij of zij van gedachten wisselen met de Projectleider Open Dom aan wie de coördinator ook rapporteert.

Per jaar worden ongeveer 350.000 bezoekers in de Domkerk welkom geheten. Ze komen niet alleen om de kerk te bezichtigen, maar ook voor het Domcafé of voor een bezoek aan de Domshop. Dat zijn met de Ontvangst, Kosterijen het Secretariaat de andere afdelingen waar vrijwilligers werken.

Door het afscheid van de huidige coördinator zoeken we iemand die dit stokje wil en kan overnemen. We denken dat de functie na een inwerkperiode een inzet van 8 à 12 uur per week vraagt. Het werk varieert per periode van het jaar.

Wie zoeken wij?

  • Je bepaalt met betrokkenen de vormen van publieksbegeleiding van individuele bezoekers en groepen in de Domkerk en draagt zo bij aan de uitvoering van het beleidskader van de Domkerk;
  • Je communiceert makkelijk, zorgt voor een goede onderlinge afstemming en weet het team te inspireren;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met rondleiden of andere vormen van publieksbegeleiding;
  • Je neemt deel in het overleg met de coördinatoren van Domshop, Domcafé, Ontvangst, Kosterij en het Secretariaat. We noemen dit geheel de ‘Open-Dom’;
  • Je respecteert de rijke traditie van de Domkerk en de waarde als uniek erfgoed.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Regelmatig zijn er activiteiten voor vrijwilligers in de Domkerk, gericht op cultuur en ontmoeting;
  • Je draagt direct bij aan de beleving van bezoekers aan Utrecht en aan de Domkerk in het bijzonder;
  • Je werkt in een inspirerende en historische omgeving met een bijzonder enthousiast team van mensen en draagt zo bij aan het behoud en de openstelling van de Domkerk als hart van Utrecht;
  • Je werkt samen met culturele organisaties buiten de Domkerk.

 

Sollicitatieprocedure

Je kunt reageren op deze vacature via communicatie@domkerk.nl met een brief en CV of telefonisch met Bram Schriever, 06 – 514 35817.